torsdag den 24. maj 2007

Hverdagen indfinder sig


Vi er efterhånden ved, at have indhentet den forsikelse vi havde ved ankomst til hongkong. Så nu holder vi helt fri i weekenden og tager hjem noget tidligere til hverdag. Det betyder dog, at vi somme tider rammer lige ind i myldretiden. Som det ses er der temmelig pakket på stationerne. Det selv om togene i myldretiden kører med en kadance på mindre end et minut. Alle disse mennesker på billedet har altså hobet sig op på et minut! Men metroen (MTR) fungerer ellers fantastisk godt! Den flytter dagligt 2,4 mio. passagerer på 84 km skinner gennem 51 stationer.
Ellers er regntiden så småt ved at indfinde sig. I månederne Maj - September regner det 300 - 400 mm om måneden. Til sammenligning svinger nedbørmængderne i Danmark typisk mellem 30 - 60 mm om måneden. Forskellen er bare, at det ikke bliver køligt på disse kanter. Det at det regner er blot et udtryk for, at den relative luftfugtighed ligger meget tæt på de 100%. Samtidig med ligger temperaturen på godt 30 grader. Dertil kommer så at temperaturen på gadeniveau i de centrale bydele hæves med 5 - 8 grader pga. af den tætte trafik og ikke mindst det massive forbrug af aircondition. Alle butikker, barer etc. har åbne facader - men køles ned til 18 grader. Generelt bliver der brugt uanede mængder af energi herude - og alle de tiltag man gør i et land som Danmark synes, at falde lidt til jorden når man ser hvordan der frådses med energien her!

5 kommentarer:

Jesper sagde ...

Godt at höre. Energien henter de vel ikke bare op af jorden som visse andre barbariske steder...? Skal de ikke have prakket nogle vindmöller paa, der passende kan ödelægge udsynet i bugten?

Ole Helledie sagde ...

Super med jeres projekt :-)
Hvordan er det med regntiden der ovre? er det 'bare' regn i 5 mdr. eller er det en til to timer om dagen eller 3 dage om ugen?

Michael Rasmussen sagde ...

Du kan vel godt afbryde airconditionanlæget hjemme hos dig selv for at holde din egen sti ren... har du noget billeddokumentation fra din bolig?

Anders sagde ...

Jeg ved faktisk ikke hvilke energikilder man benytter sig af? Men det må enten være kul - eller a-kraft. Vindmøller har jeg i al fald ingen set af!

Nej der er også mange dage uden regn. Det er meget normalt af det regner en fire - fem dage i træk, efterfulgt af en tørvejrsperiode.

Som viking bosiddende i denne varme er det kun rimeligt at man har førsteret til at nedkøle sin lejlighed!

Jesper sagde ...

Hmmm. Check lige her.
http://i45.photobucket.com/albums/f75/basilsblog/redneck_ac-1.jpg